Frittata z kurkami

Idealna na śniadanie, kolację, a nawet jako przekąska. Frittata podana w papilotkach !? Inaczej ale równie smacznie. Moja dzisiejsza jest z kurkami, które po prostu ubóstwiam. Zróbcie koniecznie.

70g kurek / grzyby /
1 mała cebula
sól
3 jajka
1/4 pęczka koperku
100g fety
2 łyżki jogurtu kremowego
1 ząbek czosnku
Kurki oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie około 2 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy kurki, posiekaną cebulę. Dusimy na małym ogniu około 15 minut. Do miski wbijamy jajka, następnie dodajemy pokruszoną fetę, posiekany koperek, przeciśnięty czosnek i jogurt. Wszystko mieszamy i dodajemy ostudzone kurki. Do piekarnika wkładamy formę do muffinek, temperaturę ustawiamy na 220 stopni. Po uzyskaniu żądanej temperatury wyjmujemy formę, w puste miejsca wkładamy papilotki i wlewamy przygotowaną masę jajeczną z kurkami. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Smacznego.

Print Friendly

Jedna myśl nt. „Frittata z kurkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>