Surówka z kalarepy i marchewki

W końcu są, pyszne, soczyste, chrupiące a do tego bardzo zdrowe kalarepki. Kalarepa to warzywo z rodziny kapustnych, bogate w minerały i witaminy, posiada właściwości grzybo- i bakteriobójcze. Najlepsza cienko pokrojona, pycha !


1 kalarepa
1 marchew
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka octu z białego wina
1 łyżeczka cukru
sól
pieprz
W kubeczku łączymy, oliwę z octami, dodajemy cukier i doprawiamy solą i pieprzem. Kalarepę i marchew, obieramy, następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy przygotowaną emulsję, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Gotowe. Proste ? pewnie, że tak, a jakie smaczne i zdrowe.

Print Friendly

Jedna myśl nt. „Surówka z kalarepy i marchewki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>