Kotlety z jajek i pieczarek

O mamusiu, jakie to pyszne. Od dziś mojej ulubione, że też wcześniej na to nie wpadłam. Zawsze robię kotlety z jajek z dodatkiem cebuli, szczypiorku, natki.  Tym razem dla odmiany wspólnie i w porozumieniu z pieczarkami. Rewelacja. Polecam.


6 jajek ugotowanych na twardo
12 pieczarek
1 cebula
1 jajko surowe
3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
Jajka, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy pieczarki i przesmażamy, następnie dokładamy cebulę i wszystko razem smażymy. Dodajemy do posiekanych jajek, dosypujemy bułkę tartą, dorzucamy jajko, sól, pieprz i wyrabiamy masę na kotlety. Następnie formujemy niewielkiej wielkości kotlety i obtaczamy w bułce, smażymy na rumiano. Ja od czasu do czasu przykrywam pokrywką, ale dosłownie na chwilę. Jest pysznie.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>