Cukinia pieczona w boczku

Bardzo szybka przekąska, idealna na imprezę a czas wykonania jedyne 45 minut z czego 35 to pieczenie. My uwielbiamy tak przygotowaną cukinię.


1 cukinia
100g boczku wędzonego w plastrach
pare plasterków sera koziego
świeżo mielony pieprz
świeży tymianek
Cukinie myjemy przecinamy w poprzek na pół i każdą z połówek, wzdłuż na 4 części. Na każdą część kładziemy plasterek koziego sera i owijamy plastrem boczku. Posypujemy tymiankiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku / 200 stopni / przez 35 minut. Wyjmujemy i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Palce lizać !

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>