Sałatka z czerwonych buraków

Dzisiaj w roli głównej burak. Piękny czerwony burak. Najlepiej sałatkę przygotować parę godzin przed podaniem.

DSC08230

3 ugotowane buraki
1/4 czerwonej papryki
garść świeżej kolendry
sok z całej limonki
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
sól/pieprz

Buraki kroimy w grubą kostkę, paprykę kroimy w drobną kostkę. Składniki mieszamy dodajemy posiekaną kolendrę, doprawiamy sokiem z limonki, miodem, oliwą oraz solą i pieprzem. Sałatka można podać jako przystawkę jak również dodatek do dania obiadowego. Pycha
DSC08223

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>