Sałatka z roszponką

Troszkę zieleniny nikomu nie zaszkodziło, choć pan mąż twierdzi inaczej i domaga się mięsa :D No cóż, więc dla tych co lubią, dzisiaj roszponka w roli głównej.

DSC06748

1 opakowanie roszponki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 granata
1/2 awokado
1/2 kiwi
5 plastrów szynki
olej sezamowy
sól/pieprz
oliwa z oliwek

Roszponkę płuczemy, cebulę kroimy w piórka, kiwi i awokado w plasterki. Szynkę kroimy w paski i przesmażamy na suchej patelni. Wszystko ze sobą łączymy, doprawiamy pieprzem, solą skrapamy olejem sezamowym i oliwą z oliwek. Możemy dodać pokrojony w kosteczkę żółty ser, albo ser feta. Fantastyczne połączenie smaków kwaśnego kiwi, słodkiego granata i kukurydzy a wszystko to podkreśla olej sezamowy. Pyszności :)
DSC06741

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>