Faszerowane jajka

Te jajka to hit każdej imprezy i oczywiście zawsze obecne na wielkanocnym stole. Tym razem polecam Wam na sylwestrową kolację.

5 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki masła
1 łyżka śmietany
1 łyżka jogurtu naturalnego
pęczek szczypiorku lub natki
1 cebula
sól
pieprz
2 łyżki bułki tartej
Jajka przecinamy na pół / w skorupkach / środek wyjmujemy łyżeczką, ostrożnie żeby nie uszkodzić skorupek
DSC06584

Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na łyżce masła. Jajka rozdrabniamy widelcem dodajemy cebulę, posiekany szczypiorek lub natkę, śmietanę z jogurtem i przyprawiamy do smaku. Faszerujemy skorupki. Górę posypujemy bułką tartą i smażymy na pozostałym maśle, na złoty kolor, skorupką do góry ;) Palce lizać.
DSC06604

Print Friendly

2 myśli nt. „Faszerowane jajka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>