Pieczone Żeberka

Na obiad, na kolację, na Sylwestrowy wieczór. Co ja tutaj będę wam dużo zachwalać. Jestem fanem żeberek pod każdą postacią. Duszonych, wędzonych, smażonych, pieczonych ale te są przepyszne :)

DSC06591

1kg żeberek wieprzowych / paski, trójkąty /

2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki syropu klonowego
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka soku z limonki
2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
2 liście laurowe
Z powyższych składników sporządzić miksturę. Nasmarować nasze żeberka i wstawić do lodówki na noc lub parę godzin.

DSC06582

Pieczemy przez 80 minut w temperaturze 180 stopni, często przewracając. Smacznego

Print Friendly

3 myśli nt. „Pieczone Żeberka

  1. Dziś wypróbowałam ten przepis, bardzo dziękuję. Eksperyment się powiódł, obiadek był palce lizać, mniam, mniam. Wszystkim bardzo smakowało :) Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>