Kapusta z grzybami

Zasmażana kapusta z grzybami w sam raz na Świąteczny stół. To danie króluje na naszym wigilijnym stole, zawsze przygotowywane przez moją mamę. Ja robię ją nawet w ciągu roku, ale ta na wigilijnym stole jest specjalna, świąteczna.

1kg kapusty kiszonej
cebula
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
50g suszone grzyby
pieprz
sól
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki oleju
Kapustę szatkujemy, następnie zalewamy wodą. Do kapusty dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, cebulę pokrojoną w kostkę i wcześniej namoczone grzyby. Do całości wlewamy wodę z moczenia grzybów przecedzoną przez gazę. Dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni zasmażamy łyżkę mąki z dwoma łyżami oleju i dodajemy do kapusty. Smacznego.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>